Muškarac ovan – karakteristike, u ljubavi

Muškarac ovan – karakteristike, u ljubavi

Horoskopski znak Ovna je kardinalni znak, sa elementom vatre koji dominira i znakovima Lav i Strelac. Vladalac znaka Ovna je Mars, muška planeta, a ovnovski dan je utorak. Najveću ukupnu kompatibilnost Ovan ostvaruje sa Vagom i Lavom. U sunčanom znaku Ovna su svi oni koji su rođeni između 21. marta i 19. aprila.

Snažne osobine Ovna: hrabar, odvažan, odlučan, samouveren, entuzijastičan, optimističan, iskren, strastven.

Slabosti Ovna: nestrpljiv, promenljivog raspoloženja, kratkog „fitilja“, impulsivan, agresivan.

Ovnu se sviđa: udobna odeća, preuzimanje vođstva, fizički izazovi, individualni sportovi.

Ovan ne voli: neaktivnost, odlaganja, rad u kome se ne koriste njegovi talenti.

Kao prvi znak zodijaka, prisustvo Ovna uvek označava početak nečeg energičnog i burnog. Oni neprekidno traže dinamiku, brzinu i takmičenje, uvek su prvi u svemu – od posla, do društvenih okupljanja. Zahvaljujući svojoj vladajućoj planeti Mars i činjenici da pripadaju elementu vatre (baš kao i Lav i Strelac), Ovnovi su jedan od najaktivnijih horoskopskih znakova. U njihovoj je prirodi da preuzmu akciju, ponekad i pre nego što dobro razmisle.

Sunce u tako visokom dostojanstvu pruža im odlične organizacione veštine, tako da ćete retko susresti Ovna koji nije sposoban završiti nekoliko stvari odjednom, često i pre pauze za ručak! Vidi se da su izazvani kada postanu nestrpljivi, agresivni i pokazuju gnev prema drugim ljudima. Jake ličnosti rođene u ovom znaku imaju zadatak da se bore za svoje ciljeve, da prihvate zajedništvo i timski rad kroz trenutnu inkarnaciju u kojoj se nalaze.

Ovan vlada glavom i vodi glavom, često bukvalno hodajući sa glavom isturenom napred (predvodnik), naginjući se kako bi dobio na brzini i kako bi se fokusirao. Predstavnici ovog znaka su prirodno hrabri i retko se boje osude i rizika. Poseduju mladalačku snagu i energiju, bez obzira na godine i brzo obavljaju bilo koje zadatke.

U vezi sa mitskom pričom o Zlatnom runu, Ovan je spreman da postane junak dana, da odleti i ponese na svojim leđima sve nemoćne i ugrožene ljude. Moć Ovna je na njegovim leđima, jer je on zlato samo, sjajno i privlačno za sve one koji su spremni na izdaju. Priča o slavi sa kojom se nije lako nositi leži u njegova dva roga, i ako se ova životinja ne skrati (za rogove) i ne dozvoli promenu i davanje svog runa za džemper koji će nekoga ugrejati, onda neće ni moći da primi ništa od svoje okoline. Svaki Ovan ima zadatak da deli svoj položaj i poziciju, moć, zlato ili fizičku snagu sa drugim ljudima ili će njegova energija biti zaustavljena u svom prirodnom toku, strah će zavladati, a proces davanja i uzimanja održaće ravnotežu na nuli.

Mars – planetarni vladalac Ovna

Astrološkim znakom Ovna vlada planeta Mars. Ova „crvena planeta“ je prva planeta iza Zemlje u našem Sunčevom sistemu. Nazvana je prema rimskom bogu rata. Znakovni simbol ove planete podseća na Marsov štit i koplje – ♂.

Mars predstvlja muški princip, jang ili na spolja usmereno kretanje naše lične energije koja nas tera na akciju i delovanje. Fizika nas uči tome da kretanje stvara energiju. Kada pomeramo svoje fizičko telo ili ga koristimo za stvaranje pokreta, mi stvaramo energiju. Svoju energiju kanališemo kroz akcije i delovanja. Osećamo se živo i pokretno. Mars vlada našim osnovnim potrebama i iskonskim porivima da ostvarimo naše želje i potrebe.

U natalnoj karti Mars predstavlja našu želju ili nagon da preduzmemo akciju i upravljamo životnom snagom i vitalnošću u spoljašnosti. Znak u kome se Mars nalazi i kuća u kojoj se nalazi pokazuje načine na koje ste skloni da delujete i oblasti gde želite da usmerite svoju energiju. Mars definiše kako se osećamo živahnim, bujnim i dinamičnim. On ukazuje na to kako mi preuzimamo inicijativu, potvrđujemo svoju volju i snalazimo se. Pokazuje kako se izražava naš pionirski, entuzijastički i avanturistički duh. Opisuje gde se možemo osećati potentnim, smelim i gde smemo rizikovati, a gde smo sigurni i samopouzdani. On definiše gde iammo hrabrosti da budemo odlučni, spontani i da nastupimo i delujemo svrsishodno.

Karakteristike muškarca rođenog u sunčanom znaku Ovna

Muškarac rođen u znaku Ovna i ukupna njegova ličnost je arhetip sirove muškosti i muževnosti. Podjednako i vatrene i kardinalne sile koje upravljaju Ovnom čine ga veoma agresivnom, pa čak i neuravnoteženom ličnošću. Iz ovog razloga, muškarca Ovna je teško ukrotiti i često ne uspevaju da imaju samokontrolu.

U tekstu koji sledi ćemo vas upoznati sa karakteristikama muškarca rođenog u znaku Ovna.

Muškarac Ovan često može biti agresivan

Planeta koja je vladalac ovog horoskoposkog znaka je Mars. Rimljani su svog boga Marsa poistovećivali sa grčkim bogom rata koji se zvao Ares. Ovan žudi za borbom, podjednako u ratu, ali i na ljubavnom polju.

Kada se neko rodi u znaku Ovna, to znači da će izrasti u dečaka i muškarca koji je uglavnom ispunjen agresivnim ponašanjem. Znak nezrelog Ovna može neprestano podsticati borbe sa drugim mužjacima u težnji da mu to pomogne da podstakne svoj ratnički nagon.

On je pravi mužjak – muškarac Ovan

Muškarac Ovan je pravi mužjak. Dive mu se žene, ali i muškarci i slaže se sa drugim muškarcima sve dok ga ne izazovu na neki način. Svaki čovek koji stane na put Ovnu, ubrzo će osetiti njegov gnev.

Ovan zaista uživa u sportu, posebno u onim izazovnim i adrenalinskim sportovima. Planinarenje, alpinizam, biciklizam, ekstremni biciklizam, automobilske i moto-trke, kao i borilačke veštine, obično su njegov izbor.

Ovan u horoskopu je takmičarski nastrojen

Muškarac Ovan je nasledio sposobnost ratovanja, ume da razvije strategiju i lako formira plan napada. Bilo da se radi o poslu, ratu ili ljubavi, Ovan je uvek u situaciji izazova. Veoma je konkurentan i takmičarski nastrojen u svim oblastima svog života. Uživa u takmičenju protiv sebe, isto koliko i sa drugima.

Njegova karijera je merilo njegovih dostignuća, posebno onih koja sakuplja kao prvak u svojoj firmi ili kompaniji i industriji koja je postigla određene uspehe i dovela do prekretnica u istoriji. Kada su u pitanju njegova ljubavna interesovanja, Ovna privlači najpoželjnija partnerka. Uživa u takmičenju da bi osvojio predmet svoga interesovanja i svoje želje, ali je siguran da će on biti pobednik.

Muškarac Ovan je veoma zahtevan

Ovan uživa sva svoja prava koja mu nameće činjenica da je prvorođeni znak u zodijaku. Odatle i dolazi potreba da u životu uvek bude broj jedan. Ako ikada oseti da nije broj jedan, pronaći će situaciju ili nekoga ko će mu dati taj status prvog mesta. Ono što je jasno to je da je njegovom egu potrebno da stalno ima neku potvrdu.

Nije lako biti prvi znak u zodijaku, pa kad god možete, potkrešite mu rogove, kada vidite da je previše zahtevan i da vam oduzima puno vremena. Odlažite dovoljno dugo prvi poljubac ili ubedljiv zagrljaj. Upravo je to ono što mu je potrebno i u isto vreme to mu je potrebnije nego svim ostalim znacima.

Muškarac Ovan ima potrebu da ga hvale

U nezi i tretmanu ovog posebnog čoveka morate biti sigurni da svoje fizičke demonstracije uvek začinjavate sa mnogo iskrenih reči. Svi moraju čuti te reči ljubavi, ali Ovan mnogo više od drugih.

Nemojte biti škrti u pohvalama. Kada se uveri da ste iskreni, to je onda vrhunac njegove sreće jer on kao da ima ugrađen radar za otkrivanje neiskrenosti. Ako sumnja da se poigravate, sve što ćete videti to je oblak prašine koji ostaje iza njega dok on odlazi jureći na svom motoru ili u svom sportskom automobilu.

Muškarac Ovan teško pronalazi svoju idealnu polovinu

Ovnu je vrlo teško da pronađe idealnu partnerku. Kao arhetipu vođe koji uspeva u izazovnim novim projektima, posvećenost mu nije u prirodi. Pojedinci sa Mesecom ili Venerom u Ovnu veoma se teško smiruju i trebaće im jedna izuzetna žena da ga zadrži kod kuće. Šta Ovan želi često će zavisiti od toga gde su ove dve planete u njegovoj natalnoj karti i kako su aspektovane.

Međutim, za onog Ovna kome Mars dominira u karti, i kome je Venera jednako vatrena, strastvena partnerka koja je neposredna, ali i misteriozna, može imati šansu da ga zainteresuje na duže staze.

Muškarac Ovan voli da načini prvi korak i preuzme inicijativu

Ako ste bacili oko na Ovna, poslednja stvar koju želite da uradite je da ga proganjate. Istina je da je kod Ovna sve u vezi sa proganjanjem, ali on je taj koji voli da bude lovac. Uživa u veštini potčinjavanja i osvajanja, posebno u prvim trenucima flertovanja i veoma je dobar u svakoj fazi „muvanja“. Uživajte u njegovoj pažnju koju vam pruža, ali nemojte se rano predavati jer će uzbuđenje biti gotovo nakon što vas se dočepa. Što mu više otežavate da vam privuče pažnju, to će većom smatrati svoju pobedu. Na kraju krajeva, on je broj jedan i veruje da zaslužuje samo najbolje.

Verovali ili ne, muškarac Ovan ume da bude veoma romantičan

Kada vas osvoji i kada se završi period flertovanja, Ovan ume da odluta i izgubi interesovanje, osim ako partnerka ne podstiče njegovu maštu. Ovan želi pravu ljubav i veoma je romantičan, pa uživa u piću i večeri sa svojom ljubavnicom, naročito ako mu je Venera u Biku. On traži romantičnu partnerku koja mu može biti prijatelj i kada želi ići na rafting i na osvajanje planinarskih staza. Partnerka koja može biti i ljubavnica i prijatelj, sigurno će mu zauvek zarobiti srce.

Ovan – napadač

Iako Ovan muškarac ponekad može zakomplikovati vezu, ovaj zodijački znak nije zapravo komplikovan na ličnom nivou. Ovnova kardinalna trostrukost i vatreni element su u savršenoj harmoniji; obe energije su i napredne i direktne. Ovan je vojnik i vođa i njegovi odnosi će se zakomplikovati samo ako ih izazovu pojedinci kontradiktorne prirode. Ne pokušavajte da ga obuzdate, već mu dozvolite da uspeva i da bude u svom elementu i sve će biti u redu.

Svet se razvijao vekovima kroz politički i tehnološki progres, često zahvaljujući energiji ličnosti koje su rođene u znaku Ovna. Ova energija i arhetip su vitalni i trebalo bi ih suzbiti samo kada se Ovnovi ponašaju isuviše nasilno.

Fizičke karakteristike muškarca rođenog u znaku Ovna

Fizičke karakteristike Ovna su često prilično očigledne i to verovatno zato što je ovaj znak prvi u krugu zodijaka. Naravno, karakteristike koje ćemo navesti biće tačno ako osoba ima naglašenu kuću pod znakom Ovna u svojoj natalnoj karti ili ako mu je Mesec ili ascendent (podznak) u Ovnu.

Osobe sa Suncem u znaku Ovna dolaze u svim oblicima, bojama i veličinama, pa kada pokušavate uočiti prepoznatljive fizičke karakteristike Ovna, trebalo bi da počnete sa delom tela kojim Ovan vlada, a to je glava.

Glava Ovna je obično prilično istaknuta, bilo zato što Ovan hoda sa glavom koja je pomalo isturena napred ili zato što je struktura lica fino oblikovana i karakteristična. Ponekad ima kombinacije oba ova elementa. Glavobolja i migrene takođe su uobičajene za Ovna.

Kosa na glavi je obično prilično gusta; mnogi muškarci Ovnovi imaju tendenciju da zadrže kosu u poodmaklim godinama. Pored toga, kosa im može biti tamna ili svetla, ali gotovo uvek ima blagi crvenkasti odsjaj što je posebno vidljivo na suncu.

Dešava se i da rano ostanu bez kose zbog prekomernog lučenja testosterona.

Druga karakteristična ovnovska osobina su obrve. Obrve muškarca Ovna su prilično guste, dok žene obično imaju više zaobljene obrve. Oči ovna su obično prodorne, uvek budne i često bademastog oblika.

Nos Ovna obično je karakterističan i čak povremeno velik ili istaknut na licu. Ako pitate Ovna, to nije nikakav problem, čak će se pohvaliti kako je nos slmio jednom ili dvaput.

Ovnove usne su obično prilično senzualne i njihov gornji deo ili donji, obično će biti istaknuti. Gornja usna je obično dobro zakrivljena.

Lice Ovna se obično vrlo često zacrveni. To se dešava kada su uzbuđeni, kada čuju dobre vesti ili kada su ljuti. Takođe, dešava se da pocrvene i kada su se postideli ili osramotili.

Ovan obično ima razvijeno telo. Ono je veoma snažno, čak i mišićavo i ima veliku moć regeneracije. Brzo se oporavlja. Ponekad se dešava da pate od osipa ili od uboda insekata. U stvari, većina Ovnova ima veoma osetljivu kožu, pa bi trebalo da budu veoma oprezni i da izbegavaju jake hemikalije, kao i da prate alergijske reakcije i na hranu i na ostale proizvode sa kojima dolaze u kontakt.

Pored toga, Ovan je često sklon povredama i nesrećama i mora biti oprezan: traume i povrede glave; opekotine na licu; oštri predmeti poput noževa, padovi, ogrebotine i modrice. Do ovakvih povreda dolazi do toga jer se Ovnovi prebrzo kreću i ne obraćaju pažnju na svoje okruženje. Ako ste Ovan ili vam je neko drag Ovan u horoskopu, verovatno ste već primetili da im se često dešavaju povrede i manji zdravstveni problemi.

Erogene zone Ovna

Fizičke karakteristike Ovna mogu vam pomoći u pronalaženju erogenih zona ovog horoskopskog znaka. Nije iznenađujuće što se erogene zone nalaze na glavi, najvažnijem delu tela. Provlačenjem prstiju kroz njegovu kosu ili pružanjem improvizovane masaže vlasišta, dovešćete Ovna u stanje euforije i zanosa. Uši su takođe prilično osetljive.

Mnogi astrolozi će vam reći da vaš podznak mnogo više predstavlja vašu fizičku pojavu i vaše zdravlje nego vaš sunčani znak. Podzank obično opisuje dve trećine, dok sunčani znak opisuje otprilike jednu trećinu. Naravno, ako imate 3 ili 4 od 5 ličnih planeta u drugom astrološkom znaku, onda ćete preuzeti fizičke karakteristike tog znaka. Definisanje fizičkih karakteristika uz pomoć sunčevog znaka samo vas može zbuniti ili odvesti u pogrešan pravac.

Kakav je muškarac Ovan u ljubavi?

Ovnovi su plejboji zodijaka. Zaljubljeni Ovan je poput deteta koje je dobilo novu igračku. Žene zavode dok muškarci šarmiraju i zasenjuju i oboje mogu potpuno oboriti s nogu objekat svoje ljubavi i naklonosti.

Ljubavne karakteristike Ovnova

Ovan je muški, kardinalni, vatreni znak. To je nevina, impulsivna, rizična, egocentrična i tvrdoglava energija. Sama suština muškarca sa Suncem u ovnu jeste da otkrije ko je on kao zasebna i jedinstvena ličnost. Ovaj proces se dešava kroz razne pokušaje i greške. Zbog toga se Ovnovi oba pola često zaljubljuju mnogo puta i čine puno grešaka pre nego što konačno isprave.

Tipično ponašanje Ovna muškarca

Kada je zaljubljen, svaki Ovan će generalno:

  • napraviti prvi korak;
  • zaljubiti se spontano, ali se isto tako može odljubiti brzo i nastaviti dalje;
  • biti strastven, intenzivan i agresivan ljubavnik;
  • biti zaštitnički nastrojen prema osobi koju voli;
  • staviti svoju ljubav na pijedestal i očekivati isto za uzvrat;
  • biti iskren u svemu što radi ili govori;
  • postati ljubomoran vrlo lako i neće imati problema da to razjasni osobi sa kojom je.

Moguće je da će muškarac Ovan želeti da bude stalno sa osobom sa kojom je u vezi, ali čak i tada, Ovan traži prostora za sebe, ali ga daje i partnerki kako bi ljubav bila dugotrajna.

Muškarac Ovan u horoskopu je poznat po mnogim svojim osobinama, a neke od tih karakteristika su zaista specifične samo za Ovna. Sve ove karakteristike potiču od činjenice da je on prvi znak zodijaka. Postavka znaka Ovna na prvo mesto je i razlog zbog kojeg Ovan uvek ima stav „ja-sada-moje“. To su njegova tri glavna pokretača.

Navešćemo neke tipične osobine Ovna muškarca sa kojima ćete se sigurno susresti ako imate posla sa ovim znakom.

Stav – ja na prvom mestu!

Nikako ne možemo demantovati to da Ovan definitivno ima stav „ja na prvom mestu“. On nije osoba koja će napraviti pauzu samo da bi videla šta mu radi prijatelj. Nije da baš neće pitati kako ste, ali je za njega tipično da neće slušati dovoljno dugo kako bi čuo odgovor. Ovnovi to ne rade na nepristojan način i zapravo se trude da budu pristojni, ali to nije prosto njihova osobina i ne rade to namerno.

Izbegavaju besmislice i gluposti

Ovnovi su uglavnom iskreni i govore onako kako misle, direktno. Ako o nečemu želite da znate istinu, postoji velika šansa da će vam Ovan istinu i otkriti. Uz to, ne vole da čuju izgovore, pa ukoliko ne prolazi baš kroz neke vanredne okolnosti, nemojte se ni zamarati objašnjavanjem, niti mu postavljajte pitanje „zašto?“.

Ovan je zapravo veliki romantik, iako to ne izgleda tako na prvi pogled

Možda se čini čudnim, uprkos svim njegovim karakteristikama, ali Ovan je veoma romantičan. U stvari, Ovan voli da bude zaljubljen i nema ništa protiv da sa nekim provede čitav život.

Ako pitate Ovna, on će vam uvek reći da čovek koji upozna pravu ljubav treba sa njom da ostane do kraja života. (Problem je samo što on nikada nije siguran da li je pronašao pravu ljubav, kada se pojavi nešto novo i zanimljivo što treba osvajati).

Sponzorisano:

Loading...
error: Content is protected !!