Muškarac blizanac – karakteristike, u ljubavi

Muškarac blizanac – karakteristike, u ljubavi

Rođeni u znaku Blizanaca, muškarci imaju dvostruku prirodu koja lako varira od šarmantne, lake i živahne do zadivljujuće, mračne i tajanstvene. U svakom slučaju, Blizanac muškarac će brzo zarobiti vašu pažnju i privući vas svojom magnetskom seksipilnošću.

Opšte karakteristike muškarca Blizanca

Komunikativnost. Znakom Blizanaca vlada planeta Merkur, planeta koja je zadužena za komunikaciju (po mitologiji Merkur je bio glasnik bogova). Muškarci Blizanci uvek imaju šta da kažu. Njihova pričljiva priroda se lepo slaže sa njihovom prirodnom znatiželjom i inteligencijom jer obično po malo znaju o svemu i lako mogu voditi razgovor o gotovo bilo kojoj temi. Njihova prijateljski nastrojena ličnost omogućava im da se slažu sa skoro svima koje sretnu.

Uvek u pokretu

Blizanci su promenljivi vazdušni znak zodijaka. Muškarci Blizanci su uvek nemirni i u pokretu, i fizički i psihički. Oni neprestano traže nova iskustva i avanture. Njihova potreba za stalnom mentalnom stimulacijom održava ih u pokretu dok putuju na nova mesta i upoznaju nove ljude.

Ovi muškarci žele da dožive sve što život može da ponudi i vole stvari koje su nove i uzbudljive. Muškarac Blizanac se lako prilagođava promenama, u stvari, on podstiče promene i uživa u njima.

Lako im postane dosadno

Blizanci su znatiželjni, pametni, duhoviti, vole da flertuju, vedri su i veoma brzo im postane dosadno. Imaju gotovo nezamislivu žeđ za novim avanturama i iskustvima. Ako ih nešto ili neko više ne zanima, brzo će preći na sledeću osobu, mesto ili stvar. Kao što možete pretpostaviti, ova karakteristika Blizanaca može brzo dovesti do problema u njihovim vezama.

Inteligentni i intuitivni

Inteligentan i intuitivan, Blizanac muškarac zna pomalo o mnogo čemu i voli da deli ono što zna sa drugima. Međutim, Blizanac muškarac može da bude površan i tračara i da priča o stvarima, a da zapravo nije siguran u njihovu verodostojnost.

Dete zodijaka

Znak Blizanac se obično naziva i smatra pravim detetom u zodijaku. Baš kao i klinac, muškarac Blizanac je srećan i bezbrižan sve dok stvari teku onako kao je on zamislio i dok mu idu na ruku. Međutim, kada stvari ne idu onako kako je zamislio, muškarac Blizanac se pretvara u svoju suprotnost i postaje sumoran i nepristojan. Ovi muškarci su puni mladalačke vitalnosti i generalno izgledaju mnogo mlađe nego što zaista jesu.

Život je igra

Blizanci stalno teže za neprekidnom stimulacijom i žele život ispunjen novim i uzbudljivim ljudima, mestima i stvarima. Često život vide kao igru u kojoj oni propisuju pravila. Ako ste Blizanac ili ako ste zainteresovani za nekog Blizanca, znajte da se on najbolje uklapa sa nekim ko je jednako živahan i radoznao.

Dvostrukost prirode jednog Blizanca

Ovaj znak u horoskopu je označen simbolom blizanaca, što na neki način pokazuje njihovu dualnu prirodu. Jedan je dobar, drugi je loš. Jedan je taman, drugi je svetao. Jedan je jin, drugi je jang.

Zbog njihove brze promene raspoloženja, nikada nećete moći da znate koji od ovih Blizanaca će se pojaviti pred vama. Sva je prilika da ni sam Blizanac to neće znati.

Muškarac Blizanac je obično: radostan, veseo, entuzijastičan, promenljiv, prijateljski nastrojen, druželjubiv, zabavan. Isto tako, on može biti: neraspoložen, promenljivog raspoloženja, neodgovoran, brzoplet, nepouzdan.

Svi muškarci Blizanci su pomalo drugačiji

Kada pokušavamo da tumačimo karakteristike neke osobe čiji horoskopski znak posmatramo, naravno da ćemo se baviti ponajviše time gde mu se Sunce našlo u trenutku rođenja. Svim Blizancima u horoskopu, Sunce je bilo u Blizancima kad su se rodili, ali nisu svi Blizanci isti. Mnogo drugih položaja planeta i rasporeda planeta po kućama utiče na to u kakvu će se ličnost neko razviti. Svi muškarci Blizanci imaju određene generalne karakteristike vrlo slične, ali su u isto vreme svi oni vrlo različiti. Na primer, Donald Tramp i Pol MekKartni imaju Sunce u Blizancima, ali su oni vrlo različiti ljudi.

Tamna strana Blizanaca

Ovaj horoskopski znak je predstavljen simbolom blizanaca kojima vlada Merkur, planeta varalica. U drevnim mitovima, Merkur (Hermes) bio je ljigavi glasnik bogova, zaštitnik lopova i onaj koji je izmislio laganje. Blizanci su odlični poznavaoci reči, prodavci, glasnici, lopovi i lažovi. Tamna strana Blizanaca je da su oni lukavi, varljivi i da vas lako dovode u zabludu.

Dobar i loš Blizanac

Većina Blizanaca su veseli, taktični, entuzijastični, svestrani, zabavni i duhoviti. To su vrlo društvena ljudska bića. Međutim, svaki astrološki znak se može izraziti na pozitivan, negativan ili vrlo mračan način. Tako se i Blizanci ne razlikuju u ovom smislu. Posebno što Blizanci imaju svojevrstan dualitet, odnosno, često se nazivaju dvostrukim ličnostima.

Negativnosti koje se zapažaju kod Blizanca su:

  • promenljivo raspoloženje, ćudljivost;
  • neodgovornost;
  • nestalnost;
  • nepouzdanost;
  • tračarenje;

Međutim, ako Blizanac ide do kraja u negativnom smeru, onda može postati veoma nestabilan, čudan, nastran, prevrtljiv i vetropirast u najblažem slučaju.

U najgorem slučaju može imati čitav niz različitih sociopatskih i bipolarnih karakteristika, što može navesti druge da pomisle da možda pate od neke mentalne bolesti.

Mračna strana Blizanca

Blizanci imaju tendenciju da intelektualizuju svoje emocije, ali mračni Blizanci imaju poteškoća sa empatijom prema drugim ljudima ili sa razumevanjem emocionalnih posledica svojih postupaka. Oni imaju tendenciju da deluju bez obzira na druge ljude i ne osećaju nikakvu krivicu niti kajanje. Upravo ovaj nedostatak empatije dovodi do svih najmračnijih osobina Blizanaca.

Manipulatori

Iako mračnim Blizancima nedostaje empatije, oni su sposobni da oponašaju emocije i manipulišu drugima tako što će nastupati prijateljski, biće šarmantni i brižni.

Kompulzivni lažljivci

Mračni Blizanci su kompulzivni lažljivci. Oni će obrtati istinu, preuveličavati, pričati budalaštine i bezočno lagati. Čak i ako svi znaju da je ono što oni govore laž, oni će zanemarivati istinu ukoliko ih laž čini da bolje izgledaju u okolini ili ako im pruža zauzvrat ono što oni žele ili do čega žele da dođu.

Zabadaju nož u leđa

Mračni Blizanci će vam govoriti sve najlepše, a potom će se okrenuti i govoriti sve suprotno i ono najgore iza vaših leđa. Slučajno ih gurnite ili zakačite rukom i možete biti uvereni da će reći nešto sramotno ili negativno o vama. Mogu čak i izmišljati i širiti neistinite glasine o vama.

Impulsivno ponašanje

Mračni Blizanci mogu da najednom impulsivno kažu nešto ili učine bilo šta što smatraju da je u tom trenutku pogodno, čak i ako je to okrutno, bezobzirno, neprimereno ili nemoralno.

Prave haos

Mračni Blizanac igra igrice sa mnogo različitih ljudi u isto vreme i pravi haos u međuljudskim odnosima. Priča dvostruke priče, govori ti jednu stvar, a nekome drugome drugu, i tako pravi antagonizam između dve osobe ni krive ni dužne. Generalno, on se zabavlja tako što se poigrava sa ljudima i što pravi čitave male drame.

Kada se pojavljuju negativne karakteristike kod Blizanaca?

Mračni Blizanci imaju grandioznu sliku o sebi i žele potvrdu od drugih. Veoma su arogantni i drski. Kritikujte ih, ignorišite ili im pokažite bilo kakvo neslaganje i oni će se ustremiti i trudiće se da daju sve od sebe kako bi dokazali da su najpametniji i najbolji. Što ih više kritikujete ili ignorišete, njihovo ponašanje će biti sve manijakalnije i grandioznije.

Može li se mračni Blizanac promeniti?

Alternativne terapije kao joga, vežbanje ili vođene meditativne strategije mogu pomoći da se smanji anksioznost i stres. Psihoterapija takođe može pomoći. Međutim, Blizanac koji je prevagnuo na ovu tamnu stranu obično neće potražiti pomoć ili poslušati savet od drugih jer on u svojoj glavi misli da sve zna i da je najpametniji.

Kako izaći na kraj sa ovakvim Blizancem?

Ako Blizanac pokazuje negativne karakteristike, možete popričati sa njim i on će verovatno pokušati da promeni svoje ponašanje. Ali ako su kod Blizanca ove karakteristike dominantne, on će se ponašati sasvim suprotno. Probajte da razgovarate sa njim ili da ga promenite i on će postati još gori. Ako verujete da imate posla sa najgorom vrstom Blizanca, najbolje bi bilo da mu uopšte ne verujete i da što pre pobegnete od njega.

Zodijački znak Blizanca

Glavni element ovog znaka je vazduh. Ovaj element pored Blizanca imaju i Vage i Vodolije. Vazdušni element govori o tome da se svi ovi znaci žele dokazati na polju intelekta. Oni to postižu procesom razmišljanja i razvijanjem ideja. Kroz element vazduha mi učimo da komuniciramo, ali i da učimo i delimo svoje znanje.

Vazduh takođe doprinosi originalnosti, inventivnosti i karakteru koji je vrlo okretan. On doprinosi osećaju slobode i nezavisnosti.

Kvalitet ovog znaka, u astrološkom smislu, jeste promenljivost, za razliku od fiksnosti i kardinalnosti nekih drugih znakova.

Dan koji pripada Blizancima je sreda, a srećni brojevi 5, 7, 14 i 23.

Vladalac Blizanaca je, kao što je već rečeno, Merkur, i u zavisnosti od toga gde se vladalac našao (u kojoj astrološkoj kući i u kom znaku), zavisiće mnoge karakteristike osobe koja se rodila dok je Sunce bilo u znaku Blizanaca.

U znaku Blizanaca se nalaze svi oni koji su se rodili između 21. maja i 20. juna.

Najveću kompatibilnost generalno Blizanci ostvaruju sa Strelcem i Vodolijom.

Jake strane Blizanca su: nežnost, simpatičnost, znatiželja, prilagođavanje, sposobnost brzog učenja, razmena ideja.

Slabosti Blizanaca: nervozni, nedosledni, neodlučni.

Blizanci vole: muziku, knjige, časopise, razgovore sa gotovo bilo kim, kratka putovanja i šetnje po gradu.

Blizanci ne vole: biti sami, zatvoreni, ne vole ponavljanja i rutinu.

Ekspresivni i brzi, Blizanci predstavljaju dve različite ličnosti u jednoj i nikada nećete biti sigurni sa kojom ćete se suočiti. Oni su društveni, komunikativni i spremni za zabavu, sa tendencijom da iznenada postanu ozbiljni, zamišljeni i nervozni. Fascinirani su svetom, izuzetno radoznali, sa stalnim osećajem da nemaju dovoljno vremena da dožive sve što žele.

Znak Blizanaca pripada vazdušnom elementu kome pripadaju i Vaga i Vodolija, pa ih to povezuje sa svim aspektima uma. Njima vlada Merkur, planeta koja predstavlja komunikaciju, pisanje i kretanje. Ljudi rođeni u ovom sunčanom znaku često imaju osećaj da im nedostaje njihova polovina, pa zauvek traže nove prijatelje, mentore, kolege i ljude s kojima bi razgovarali.

Promenljiv i otvoreni um Blizanaca čini ih odličnim umetnicima, naročito piscima i novinarima, a njihove veštine i fleksibilnost čine da blistaju u trgovačkim poslovima, vožnji i timskim sportovima. Ovo je svestran, radoznao, zabavan znak, rođen sa željom da iskusi sve čega ima na svetu. Zbog toga njihova ličnost nadahnjuje i sa njima nikada nije dosadno.

Brižni Blizanci

Postoji toliko dečije nevinosti u prirodi Blizanaca što govori o njihovoj bratskoj pozadini, ljubavi između najboljih prijatelja i rođaka koji su po karakteru, okolnostima, fizičkom izgledu ili vaspitanju potpuno različiti. Oni su na ovom svetu kako bi popravili razlike i učinili da se svi osećaju dobro, spremni da daju život za brata ili prijatelja. Blizanci su uvek spremni za intelektualnu razmenu, a ljubav dožive kroz komunikaciju i verbalni kontakt. Oni smatraju da su ovakvi kontakti podjednako važni kao i fizički kontakti sa partnerom.

Kada se spoje ove dve karakteristike, deluje kao da sve prepreke blede. Blizanci su uvek spremni za flert i mogli bi provesti puno vremena sa različitim ljubavnicama pre nego što pronađu  pravu koja je u stanju da se uskladi sa njihovim intelektom i energijom. Potrebno im je uzbuđenje, raznolikost i strast, a kad pronađu pravu osobu, ljubavnicu, prijatelja i nekog sa kim bi mogli da se spoje u jedno, biće verni i odlučni da svoje blago zauvek čuvaju.

Kakvi su Blizanci muškarci u ljubavi?

Najveći izazov za bilo kog Blizanca u ljubavnom životu jeste da pronađu emociju koja traje, pogotovo kada dovoljno sazru i shvate da su upali u krug površnih i razočaravajućih veza. Njihova ličnost ne dopušta veliku dubinu jer su na misiji da šire informacije, a ne da kopaju po njima i pronalaze greške, rupe ili rešenja. Život posmatraju iz relativne perspektive kretanja, koja je ta koja kruži oko Sunca, krećući se napred i nazad sa zemaljske tačke gledišta i nikada nije sigurna u svoj smer.

Blizanci umeju praviti oštre zaokrete, ostavljajući one koji ih vole iza sebe, ali postoje i partneri koji bi ih mogli pratiti svojim tempom, spremni da kroz vreme izgrade solidnu ljubavnu osnovu. Pronađite ih na osnovu odabira znakova koji se podudaraju sa Blizancem.

Blizanac – odnos sa prijateljima i porodicom

Oni koji su rođeni sa Suncem u Blizancima vrlo su društveni i vole provoditi vreme sa prijateljima i porodicom, posebno sa njenim mlađim članovima. Blizanci imaju obilje društvenih kontakata i vole da ćaskaju, traže razumevanje, uvek su u potrazi za ljudima koji su voljni da komuniciraju. Bez jasnog toka izgovorenih reči, oni će brzo izgubiti interesovanje za temu bilo kakvog razgovora i potrebno im je da ostanu u pokretu, da se osećaju inspirisanim i gurnutim napred od informacija koje ljudi dele sa njima.

Porodica je veoma važna za Blizance, posebno njihova deca nakon što sa njima izgrade jaku emocionalnu vezu. Nedostatak stabilnosti koju pokazuju u odnosu sa svojim partnerima, kao i izuzetno velika očekivanja, ne odražavaju se baš dobro na porodicu, ali se ipak čini da imaju mnogo skromniji i smireniji odnos sa onima sa kojima žive pod istim krovom. Iako odgovornosti koje nosi njihov porodični život mogu predstavljati izazov za njihovu prirodu, oni će pronaći magičan način da budu na dva mesta odjednom, radeći sve kako treba.

Karijera i novac muškarca Blizanca

U stalnoj potrebi za intelektualnom stimulacijom, najprikladniji posao za Blizanca mora biti izazov za njihov intelekt i njihove mentalne aktivnosti. Oni su vešti, inventivni i često veoma inteligentni, pa imaju potrebu za dinamičnim radnim okruženjem i puno društvenih kontakata. Najbolji poslovi za njih su trgovački koji podrazumevaju puno putovanja, potom spisateljski, novinarski, ali i posao advokata, izumitelja, propovednika i sl. Tačnije, njima odgovara karijera koja im daje priliku da slobodno komuniciraju i da stalno budu u pokretu. Oni su stvoreni za obavljanje više zadataka, rešavanje problema i oživljavanje novih ideja. Potrebno im je radno mesto koje ih neće zadržavati u rutinskim, ponavljajućim zadacima koji im ne dozvoljavaju da zasijaju.

Doneti odluku između praktičnosti i zadovoljstva može biti težak izbor za Blizanca. Iako veruju da je novac samo neophodno zlo, većina njih neće trošiti puno vremena razmišljajući gde ga mogu zaraditi ili kako su ga potrošili. Potrebna im je snažna osnova da bi svoje finansije organizovali i držali pod kontrolom, a to im pruža osećaj samopouzdanja i sigurnosti za koju često i ne znaju da im je potrebna.

Kako privući Blizanca muškarca?

Muškarac Blizanac je entuzijastičan i pun života i nikada vas neće razočarati dosadnim trenucima. Avanturistički je nastrojen i duhovit, što ga čini savršenim partnerom za osobu koja je energična i dinamična i u potrazi za malo smeha i zabave. Muškarci Blizanci su prirodno brbljivi i vole da koketiraju, a možete ih sresti na javnim okupljanjima, seminarima, u saobraćajnim gužvama. Njihovu ličnost obeležava dualizam, što ih čini nedoslednima, ali pametnim i neverovatno privlačnim drugima. Ovaj čovek se retko predaje i skoro ga je nemoguće potpuno oboriti s nogu, pa je njemu potrebna partnerka koja mu daje dovoljno slobode i prostora.

Takođe, partner mora da mu pruža mentalnu stimulaciju i raznolikost. Da biste osvojili njegovo srce, morate biti zabavni, stimulativni, avanturistički nastrojeni, a morate se smejati i njegovim šalama i biti spremni da iz dana u dan učite. Nemojte se suprotstavljati njegovoj elokventnoj prirodi. U isto vreme ovaj čovek nije spreman da puno diskutuje o svojim emocijama i više voli da ih pokaže, nego da o njima govori.

Seks sa Blizancem muškarcem može biti predivno iskustvo, ali ako njegova partnerka nije spremna da eksperimentiše, on će se ubrzo smoriti. Kao i u drugim oblastima života i ovde voli i ima potrebu za novim iskustvima, verbalnim kontaktom i slobodom izraza kada su u pitanju seksualne veze.

Kada se Blizanac muškarac zaljubi, teško je reći koliko će to trajati. Njemu je potrebna promena i on reaguje na uzbuđenje i iznenađujuću prirodu osobe koju je odabrao. Iako ima izvesne emocije i osećanja, nikada ih ne produbljuje i retko kad se pita da li je to nešto trajno ili će proći koliko sutra. To što se trudi da uživa u trenutku ponekad će ići na živce partnerki koja konstantno pokušava da pravi planove za njihovu zajedničku budućnost. Ovo ne znači da muškarcu Blizancu nije stalo, ali on voli spontanost u životu jer ga sve drugo tera da se oseća vezanim. On ume da bude i nežan i uzbudljiv, promenljiv, samostalan i sigurno ume da nasmeje ženu.

Blizanac ne pridaje mnogo važnosti samom činu seksa. Odiše mladalačkim duhom i obično je vrlo potentan dugo godina. Međutim, on ne brine mnogo o seksu koliko mu je stalo do uzbuđenja koje sa njim dolazi. On treba ženu koja će ga izazvati, ali koja neće zagaziti u njegove nesigurnosti i komplekse. Potreban mu je neko ko je dovoljno pametan da kaže prave stvari u pravo vreme.

Voli seks napolju i može biti krajnje perverzan, ali bez nekih bolesnih prikrivenih namera.

Sponzorisano:

Loading...
error: Content is protected !!