Gledanje u šolju – brojevi, simboli, slova, znakovi i tumačenje

Gledanje u šolju – brojevi, simboli, slova, znakovi i tumačenje

Taseografija, poznata i kao taseomantija ili taseologija je metoda proricanja sudbine i gledanja u budućnost uz pomoć tumačenja različitih oblika iz listića čaja, taloga kafe ili sedimenata vina. Ovi termini su izvedeni iz francuske reči tasse (šoljica) koja je izvedena iz arapske reči tassa i grčkog sufiksa –graph (pisati, opisivati), –logos (nauka) i -mantija (proricanje).

Proricanjem se pokušava steći uvid u prirodni svet intuitivnom interpretacijom sinhronističkih događaja.

Prvi modeli zapadne taseografije mogu se pratiti kod srednjovekovnih evropskih gatara i proricatelja koji su razvijali svoja tumačenja čitajući iz ostataka prskanja voska, olova i drugih topljivih supstanci. Ovo je preraslo u čitanje iz listića čaja u 17. veku, ubrzo nakon što su holandski trgovci uveli čaj u Evropu trgovačkim putevima iz Kine.

U Škotskoj, Irskoj, Velsu i Engleskoj su se pojavili brojni autori i oni koji su praktikovali bavljenje ovom temom, a engleski keramičari su proizvodili mnoge unapređene setove za služenje čaja koji su bili posebno dizajnirani i ukrašeni da pomognu u proricanju. Kulture sa Bliskog istoka koje praktikuju proricanje na ovaj način obično koriste ostatke taloga kafe iz turske/libanske ili grčke kafe tako što nakon ispijanja napitka okrenu šoljicu naopačke i poklope je na tacni.

Taseografija uz pomoć kafe odnosno gledanje u šolju ili gatanja u šolju, kako se u Srbiji kaže, tradicionalno se praktikuje uz pomoć turske kafe ili bilo koje druge metode kuvanja kafe koja omogućava da na kraju ostane talog na dnu šoljice. U Turskoj se isto tako praktikuje ovaj običaj i tamo se naziva kahve falı.

Kada se kafa skuva i sipa u šoljicu, onaj kome se gleda u šolju popije kafu, a talog ostavi da se slegne. Često se veruje da onaj ko ume da gata, odnosno gleda u šolju, ne sme da čita iz sopstvene šolje.

Kako gledati u šolju?

Postoji nekoliko varijanti gledanja u šolju. Obično se od osobe kojoj se gata zahteva da prekriju šoljicu tacnom, a potom da prevrnu šolju. U turskoj tradiciji, onaj ko gleda u šolju često posmatra šoljicu tako što je vizuelno podeli na horizontalne polovine: simboli koji se pojavljuju na donjoj polovini se tumače kao poruke prošlosti, a simboli koji se pojave na gornjoj polovini kao poruke za budućnost.

Šoljica se može posmatrati i tako što će se vizuelno podeliti na vertikalne polovine. Potom se određuju odgovori sa „da“ i „ne“ kao i ukupan ishod događaja predstavljenih simbolima. Na primer, neki proricatelji mogu „čitati“ simbole u levoj polovini kao negativne događaje ili ishode, dok su simboli na desnoj polovini pozitivni. Drugi tumači mogu se držati verovanja da je šoljica sposobna da otkrije uvide o prošlosti, ali ne može da predviđa događaje posle 40 dana u budućnsoti. Tacna se takođe može ugraditi u gatanje. Kao i kod šoljice, postoje različite varijacije onoga što tacna predstavlja, uključujući da li tacna koja stoji na šoljici ukazuje na pozitivan ili negativan ishod.

Neke metode gledanja u šolju zahtevaju da se nakon ispijanaj kafe, talog okretanjem šoljice fino rasporedi po unutrašnjoj površini, a potom da se prekrije tacnom i onda prevrne. U Turskoj i na Bliskom istoku nije potrebno raspoređivati talog, već je potrebno okrenuti šoljicu naopačke ka sebi.

Talog svakako treba malo da se iscedi i prosuši, a potom se kreće sa tumačenjem i čitanjem.

Kada se završi gledanje u šolju, od osobe kojoj se proriče i gleda se zatraži da „otvori svoje srce“ ili da „zamisli želju“. To se radi tako što osoba zabode desni palac na dno šoljice i blago ga okrene u smeru kazaljke na satu. Na taj način se dobija neka slika, neki oblik, koji gatara ili onaj ko gleda u šolju kasnije tumači da li će se želja ispuniti ili ne i kakve su unutrašnje misli ili emocije te osobe.

U mnogim modernim društvima se gledanje u šolju smatra sujeverjem, praznovericom i odlikom neobrazovanosti i primitivnosti. Negde je i kažnjivo zakonom kao šarlatanstvo i prevara. U Izraelu je, recimo, 2007. godine jedna osoba koja je gledala u šolju bila uhapšena i optužena za zločin za koji joj je presuđeno do pet godina zatvora. Ipak, nakon nekog vremena, ova osoba je oslobođena jer je bilo veoma teško dokazati da li je ona sve to lažirala ili ne.

Postoji mnogo različitih tumačenja simbola koji se pojavljuju u šoljici i talogu kafe, ali se oni koji tumače najčešće fokusiraju na boje simbola. Kako većina šoljica koje se za to koriste imaju belu ili bež boju, a talog je taman, simboli se formiraju u jakim kontrastima. Bela se smatra dobrim znakom i uglavnom tumači kao nešto pozitivno što će se dogoditi onome kome se gleda, dok se sam talog, odnosno oblici i simboli tamne boje smatraju lošim znacima. Simboli mogu biti različiti, uključujući osobe, životinje ili neke predmete. Takođe, često se čitaju i brojevi koji se formiraju, pa se za svaki broj proizvodi određeno značenje. Onaj ko gleda u šolju obično grupiše simbole koji stoje jedan do drugog i tako spaja „priču“ kako bi lakše predvideo budućnost.

Gatanje u šolju nakon ispijene turske kafe je prastari način proricanja, okultizma i predviđanaj sudbine. Ova tradicija se obično prenosi sa generacije na generaciju, od baka, na majke i ćerke. I dan danas, čak i u multikulturalnim sredinama, etničke zajednice kao što su turska, grčka, kiparska, jermenska, hrvtaska, makedonska, srpska, arapska, iranska, azerbejdžanska ili ruska, više su upućene u ovu tradiciju, nego neke druge i to uglavnom zahvaljujući starijim članovima svoje porodice.

Mnogi medijumi koriste tursku kafu kao oruđe za proricanje sudbine i smatraju je veoma korisnom u jasnovodnosti i medijumskom rasuđivanju. Kao što smo već rekli, gatanje u šolju ili gledanje u šolju ne zahteva nikakvu specijalnu pripremu. Jednostavno treba da popijete svoju tursku kafu, koja se za razliku od espresa ili drugih instant kafa, kuva sa talogom. Dovoljno je da kafu sipate u belu šoljicu koja nema nikakve ukrase na unutrašnjoj strani zbog toga što oblici i obrasci unutar šoljice i na tacni moraju biti vidljivi za tumačenje. Nakon što popijete veći deo tečnosti, prekrijte šoljicu tacnom, obrnite je nadole i tri puta je okrenite. Odložite je i ostavite nekoliko minuta da se kafa slegne. Iako postoje neka univerzalno usaglašena pravila, gledanje u šolju je vrlo lično iskustvo zasnovano na šestom čulu, vidovitosti i koncentraciji.

Sa gatanjem se kreće tako što se šoljica odvoji od tacne. Kada se to dogodi, uglavnom se veći deo taloga izdvoji iz šoljice i padne na tacnu. Ovo ne treba da vas brine jer se to smatra veoma pozitivnim znakom jer to znači da postižete svoje ciljeve i da sve probleme ostavljate za sobom. Takođe, ponekad može značiti i veliki dobitak. Ponekad se dogodi da se tacna i šolja zaglave, odnosno prilepe, pa čak i kada podignete šoljicu, tacna neće da otpadne. U takvim slučajevima se kaže da je to „prorokova šoljica“. Mnogi veruju da tada ne treba uopšte dirati šoljicu i da je ne treba razdvajati od tacne jer će se sve želje ostvariti.

Talog koji ostane na tacni generalno predstavlja ljubavni život osobe kojoj se gata, kao i njen porodični život (dom, porodica).

Oblici, strane i neki simboli kod gledanja u šolju

Dno, središnji i gornji delovi: u Turskoj se šoljica kafe deli na horizontalne polovine. Obično oblici na dnu šoljice predstavljaju poruke za koje se veruje da su iz vaše prošlosti, srednji deo predstavlja vaš trenutni dan, dok vrh i ivice daju nagoveštaje o nepoznatoj budućnosti. Na dnu vaše šoljice uvek možete videti naznake o svom domu, porodici, prijateljima i ljubomorama.

Veliki oblici na vrhu: ako je oblik (figura) blizu vrha i takođe je velik, neki smatraju da to znači da su na pomolu veliki događaji.

Linije: vertikalne linije su vaši ciljevi u životu, kao i vaši putevi. Veruje se da što su veće, jače i tamnije linije, to će biti bolji ishod. Sve ravne linije na belom porculanu prikazuju jasan plan sa specifičnim ciljevima, dok talasaste ili isprekidane linije znače neizvesnost i posledično loše vesti.

Neki ljudi tumače šoljicu tako što je podele na vertikalne polovine kako bi odredili odgovore na svoja pitanja.

Trougao: promena dolazi u tvoj život.

Slovo „Y“: dobre vesti, pomoć koja dolazi od prijatelja.

Tačkice: grupa crnih tačkica (do 5 ili 10) znači da biste uskoro mogli da dobijete novac. Neki takođe tumače ove tačke kao referencu za putovanje ili poruku. Ako je velika grupa tačkica vidljiva u većem delu šoljice, to ukazuje da planovi osobe koaj je pila kafu nisu dovoljno jasni.

Talog oko drške šoljice: ovaj znak je prilično otvoren i proizvoljan za tumačenje. Neki tumači misle da deo oko drške šoljice označava razvoj vašeg ljubavnog života. (To se može povremeno dogoditi, ali neki tumači ipak ovo mesto ostavljaju za druga životna pitanja.)

Desno i levo: prema tradiciji, desna strana od drške šoljice govori o budućnosti, a po nekim tumačima, o neposrednoj budućnosti.

Leva strana od drške može da znači kontinuitet budućnosti, dok neki to tumače kao trenutno, sadašnje vreme.

Takođe, u zavisnosti od porekla tumača, on/ona mogu čitati uzorke na desnoj strani od drške kao dobre znakove, a na levoj kao loše.

Oko: ako je oko u šoljici ljuto i mračno, to očigledno znači ljubomoru, zlo oko. Ako ima pozitivan pogled, onda to znači da neko misli na vas, da želi da vas vidi i da mu nedostajete.

Kuća: selidba. Veličina i izgled oblika daju tragove o vašem novom stanu.

Krug: krug sa dosta belog u centru znači ostvarenje u životu.

Drvo: stvari se razvijaju i napreduju onako kako želite; sve će biti onako kako želite da bude, ali lagano i polako. Drvo može značiti i profit i/ili porodičnu sreću. Drvo se smatra jednim od veoma dobrih znakova.

Vrata i kapije: prilike, otvaranje ka novim, boljim vremenima.

Kruna: kao i u svakoj kulturi, kruna simbolizuje uspeh i autoritet.

Traka i kravata: srećan događaj, proslava.

Zvezda: jedan od retkih znakova koji možete videti u šolji, a znači ulaganje.

Ključ: ključ znači nova kuća, preseljenje, finansijski uspeh, rešenje problema ili zaključavanje nečega što više nije aktuelno. Može značiti i zaključak koji izvodite nakon nekog događaja.

Zalazak sunca ili sunce: znači snagu, dolazi do veoma dobrog i neočekivanog razvoja.

Torba: uspeh, novac.

Uho/uvo: neko ko voli da tračari i da pokupi sve vesti vas sluša.

Leptir: nepouzdano i zabrinjavajuće prijateljstvo.

Ptica: vesti, ali uglavnom dobre vesti.

Držanje za ruke: dogovor, saglasnost.

Sidro: postići visok položaj, pronaći sigurnost u životu. Postići stabilnost.

Riba (bilo koje vrste, uključujući i kitove i delfine): veoma veliko postignuće, posebno u vašoj karijeri.

Sveća: otvaranje uma, mudrosti i znanja.

Nož: fizička opasnost u budućnosti.

Mesec: ljubav.

Pismo: dobre vesti.

Prsten: brak, zajednica.

Slomljeni prsten: odvajanje, razdvajanje.

Makaze: svađa sa voljenim osobama.

Zabadanje želje, otvaranje srca. Nakon gledanja u šolju, osoba koja je pila kafu položi desni palac na unutrašnje dno šoljice i blago ga okreće u smeru kazaljke na satu. Ovim se stvaraju novi oblici u šolji kako bi se videle lične emocije i misli osobe kojoj se gata.

Gledanje u šolju – znakovi i tumačenje

Gledanje u šolju i gatanje u šolju nakon ispijanja turske kafe je veoma popularan ritual u zemljama koje favorizuju ovu vrstu kafe. I sami možete da proverite bilo da biste se zabavili ili radi ozbiljnijeg pristupa.

Postoji više načina na koje se mogu tumačiti znaci i simboli u šoljici ispijene turske kafe, a mi ćemo nastaviti da iznosimo činjenice do kojih smo došli istražujući sve načine na koje profesionalci pristupaju ovoj temi.

Korišćenjem ispravnog pribora, kao što su lonče (džezva) za kafu i šoljica sa tacnom, u mnogome pomažu u stvaranju jasnih simbola. Zato se opustite i uživajte u kafi, i ko zna, možda uspete da saznate i nešto o svojoj budućnosti…

Tumačenje znakova u šoljici kafe – talog kafe koji ima svoju vrednost. Generalno, gledanje u šolju je praksa pomoću koje se tumače ostaci kafe, odnosno taloga u šoljici i na tacni. Smatra se da je ovaj običaj započet u Turskoj još u 16. veku. Danas ovaj običaj ima i svoj stručni naziv – taseografija.

Turska kafa koju ovde zovemo i domaćom kafom, ostavlja ne samo gust, već i vlažan talog na dnu šoljice. Ako malo izokrećete šoljicu, talog će se rasporediti po njoj, a kada je prevrnete i ostavite da se prosuši, onda će se na talogu i šoljici pojaviti oblici koji će imati nekakvo značenje.

Ima mnogo ljudi koji veruju u gledanje u šolju. Slike i oblici koji se stvaraju u talogu daju za pravo gatarama da iz njih predviđaju budućnost i proriču sudbinu.

Značenje taloga kafe postaje dostupno nakon dekodiranja određenih oblika koje ljudi počinju da viđaju u svojim šoljicama. Stručnajci za ovu oblast mogu videti specijalne ikonice koje ili sugerišu simbole ili se odnose na određene događaje.

Glavni deo gledanja u šolju je tumačenje impresije i sveukupnog utiska, a ne izolovanih simbola.

Gledanje u šolju je veoma popularno u Turskoj, Grčkoj, ali i u Srbiji. Takođe, pored ovih zemalja, sa ovim običajem se možete susresti i u arapskim zemljama, kao i u Rusiji.

U poslednje vreme, pored ovih regija, Amerikanci, Australijanci i Englezi su postali veliki pratioci i poštovaoci ove zanimljive oblasti ljudskog života i zabave.

Verovatno je na to uticao veliki broj emigranata sa istoka.

Svaka kultura ima svoje sopstvene rituale i tradiciju vezanu za gledanje u šolju.

Religija ima veliki značaj kada je u pitanju gledanje u šolju. Zbog toga je razumljivo što neki simboli imaju potpuno različita tumačenja u različitim zemljama.

Za ovu vrstu gatanja i proricanja je potrebno da nabavite pravu tursku kafu. Bitno je da to bude mlevena turska kafa, inače će svi znaci i oblici biti jedva vidljivi ili će biti nemoguće da se ocrtaju na šoljici.

Kada kuvate kafu gledajte da stavite dovoljnu količinu u lonče kako kafa ne bi bila retka i gledajte da ona završi u šoljici. Nakon ispijanaj tečnosti, talog se zadržava na dnu.

Upražnjavanje gledanja u šolju podrazumeva znanej simbola, iskustvo i intuiciju. Postoje ljudi koji to rade profesionalno. Međutim, svako može da proba da gata i da se pritom zabavi.

Tumači koji gledaju u šolju mogu da interpretiraju oblike u šoljici i da osobi kažu nešto o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Ko redovno gleda u šolju, biće u stanju da nakon kratkog vremena prepozna osnovne simbole i njihova značenja, a onda će polako početi da povezuje stvari.

Osnovna pravila za gledanje u šolju su sledeća: ne smete sami sebi gledati u šolju; ne smete davati istu šoljicu različitim tumačima, već za svako novo čitanje morate ponovo skuvati i popiti kafu. Tumači obično započinju gledanje u zavisnosti od strane na kojoj je drška. Ako ste desnoruki, onda će se gledati od desne ka levoj strani, a ako ste levoruki, obrnuto.

Kada skuvate kafu, opustite se i ispijajte je sa iste strane šoljice sve vreme. Nakon ispijanaj kafe, zamislite u sebi jednu želju.

Postavite tacnu na šoljicu i držite ispred sebe u visini grudi sa obe ruke.

Napravite tri horizontalna kruga u pravcu kazaljke na satu. Cilj je da talog pokrenete i rasporedite duž cele šoljice.

Prevrnite šoljicu brzim pokretom tako da tacna ostane na dnu, a šoljica poklopljena. Ostavite da odstoji.

Tumač čeka oko 5 do 10 minuta da se talog iscedi i ohladi. Talog će polako kliziti niz unutrašnje zidove šoljice i kreiraće konačne oblike.

Ukoliko želite da istražujete vaš ljubavni život i odnose sa partnerom, stavite prsten na šoljicu. Ukoliko želite da istražujete novac i finansije, stavite paru na šoljicu.

Kada dođe vreme za gledanje, tumač odvaja šoljicu od tacne. To čini polako. Višak taloga ispadne uglavnom sa one strane gde ste pili kafu.

Ukoliko ispadne veliki deo taloga, to je prvi dobar znak gledanja u šolju. Sve brige i nevolje vas napuštaju. Ukoliko talog napravi gomilicu na tacni to znači da vam stiže novac. Ukoliko se tacna prilepi za šoljicu i neće da ispadne, to znači da ne treba da nastavite sa proricanjem i to je znak da će vam se sve želje ispuniti.

Tumač, odnosno onaj ko gleda u šolju, uzima šoljicu i drži je uspravno. Oblici unutar šoljice i na tacni zahtevaju određena objašnjenja.

Značajan deo ovog procesa jeste pronalaženje pozitivne i negativne strane šoljice. Tumači polažu veliku pažnju na to sa koje strane se pojavljuju određeni simboli. Oni obično razviju lične preferencije i drže se te jedinstvene metode.

Svaki tumač prati sopstvene obrasce gledanja u šolju, tako što šoljicu deli na sekcije.

Pet glavnih kategorija su drška, prednja strana i dno. Leva strana u šoljici označava sadašnjost, desna strana budućnost. Deo blizu drške označava ljubavne događaje, a prednji deo zdravlje. Dno šoljice označava dom i porodična pitanja.

Važni aspekti gledanja u šolju su i veličine simbola. Ukoliko su simboli veliki, onda imaju veliki značaj. Nevidljivi simboli imaju manje efekata. Na primer, ukoliko imate velike simbole blizu vrha šoljice, to znači da će se nešto vrlo važno desiti veoma brzo.

Brojevi u šolji – značenje određenih brojeva u tumačenju taloga kafe

Brojevi, sami za sebe, oduvek su imali svoju simboliku. Znamo da je numerologija jedna od najstarijih disciplina u tumačenju sveta oko nas i u proricanju sudbine. U okviru numerologije se proučavaju mogućnosti određivanja karaktera osobe, njenih važnih ciljeva, ali i mogućih sudbinskih preokreta.

Kada u toku gledanja u šolju naiđete na brojeve, onda svakako oni nešto važno znače. Simboli, odnosno cifre imaju svoja skrivena značenja koja se u saradnji sa oblicima, znacima i figurama pored njih mogu dovesti u određenu vezu, te se na osnovu toga može proreći određeni tok sudbine.

0 – Krenućemo od početka, odnosno od 0, za koju se kaže da nije broj. Nula stoji tamo gde nema nikakvih veličina, ali će svakom broju uz koji se nalazi dati vrednost. Kada vidite nulu u nečijoj šolji, to bi trebalo da znači da je ta osoba sama po sebi moćna, odnosno da od nje same zavisi koliku će moć pokazati. U isto vreme, nula može da označava i nekakvu beskonačnost, ali i čistoću, prapočetak i izvor nečega.

1 – Jedinica je broj koji označava začetak ili početak. Takođe, može označavati individualnost, ali i samoću. Ponekad se broj jedan u šolji tumači i kao znak da ste u božjoj milosti i da vas neko voli.

2 – Broj dva jeste broj ambivalentnosti, sukoba, sumnje, dvostrukosti, dvoličnosti i suparništva. Takođe, broj dva simboliše svaku vrstu dualizma. Dvojka u šolji može da donese nestabilnost i predomišljanje, kolebanje. Neki broj dva tumače i kao neprijatan događaj, lošu situaciju ili bolest.

3 – Trojka je brojka koja je temelj. To je znak savršenstva, svetog trojstva, potpunosti i sveukupnosti. Ovaj broj u šolji može da označava stabilnost, superiornost, ali i muški princip. Neki tumače ovaj broj i kao finansijski uspeh, dobitak i dobar poslovni poduhvat.

4 – Broj četiri u sebi spaja sve životne elemente (vodu, vazduh, vatru i zemlju). To je čvrst broj koji se odnosi na materijalnu stranu života i simboliše sveobuhvatnost. U šolji može označavati uspeh, ali više na materijalnom planu.

5 – Petica u sebi sjedinjuje brojeve dva i tri. Zbog toga ona označava središte i ravnotežu, kao i neku vrstu integrisanog savršenstva. Tu se spajaju čovek i nebo, svet tame i svet svetlosti. Ko ima broj pet u šolji, to znači da ima duhovnu zaštitu, ali ga ponekad razdiru unutrašnji sukobi. Ponekad se tumači i kao simbol ogovaranja i praznih priča.

6 – Šest se u hrišćanskoj religiji uvek vezuje za đavolji broj, za iskušenje, za borbu između Boga i Satane, za nekakvo suparništvo. Obično simboliše nestabilnost u životu čoveka, kao i mogućnost izbora (u ljubavi, u poslovnim poduhvatima). Neki tumači vole da kažu da je šestica u šolji znak za brak i venčanje.

7 – Broj sedam je magični broj, mistični i tajanstveni broj. U nekom opštem značenju on bi trebalo da označi univerzalni dinamizam, obnovu i prelazak iz poznate u nepoznatu sferu bitisanja. Ovo nije lak broj zbog toga što ga prate ekstremni završeci ili izuzetno loši ili izuzetno povoljni. Takođe, može se tumačiti kao broj koji u šolji znači da osoba nakon uporne borbe postiže uspeh. Postoje tumači koji kažu da sedmica označava porodičnu sreću i obostranu ljubav.

8 – Osmica je beskonačnost, ravnoteža u univerzumu, pravda i stalna promena. Kada se osobi pojavi osmica u šolji, to treba da znači da ona mora da pronađe ravnotežu inače će joj uslediti gubici i nered u životu. Takođe, osam može da znači i svađu sa bliskim ljudima.

9 – Devet je broj kraja i početka. Magičan broj, takođe. Srećemo ga i u narodnoj mitologiji, folkloru kao broj koji prati značajne događaje. U ovom broju sagledavamo savladavanje slabosti, prevazilaženje granica, pronalaženje mudrosti. Kome se broj devet pojavi u šolji može očekivati da upozna nešto sasvim novo i zašto da ne, neobično.

Slova u šolji – tumačenje značenja slova prilikom gledanja u šolju

Slova, kao i brojevi, mogu imati bukvalno ili simboličko značenje. U bukvalnoj interpretaciji, slova mogu značiti ime, mesto ili predmet koji započinje tim slovom. Da bi se to otkrilo, moraju se sagledati i druge činjenice i oblici koji se nalaze nadomak slova. Povezivanjem značenja dolazi se do određenog tumačenja i predviđanja.

Tipična simbolična značenja slova su sledeća:

A – početak nečeg novog.

B – konflikt.

C – nedovršen posao.

D – kuća.

E – neočekivane vesti, dobre ili loše.

F – nova veza, prijateljstvo.

G – radost.

H – ponos.

I – iznenađenje.

J – ljubav.

K – širenje vidika, zaključak.

L – laži.

M – lečenje.

N – odbijanje.

O – uspeh, brak.

P – proširenje porodice, trudnoća.

R – odmor, predah.

S – sreća, radost.

T – nedostatak vremena.

U – želja za materijalnim stvarima.

V – pobeda.

X – raskršće.

Z – završetak, kraj.

Tumačenje određenih figura (životinja, predmeta, apstraktnih oblika)

Veverica u šolji – generalno gledano, simbolika veverice je često poruka da se više zabavimo u životu. Najverovatnije smo toliko zaokupljeni svakodnevnim problemima, pa smo zaboravili da je i igra važna. Takođe, veverica može da znači i upozorenje da bismo morali da razmišljamo i o nekim praktičnim stvarima kao što je penzija, osiguranje ili obezbeđivanje neophodnih sredstava za predstojeći period. Veverica je znak da bi trebalo da se pripremimo za budućnost. Simbolika veverice može ukazivati na to da treba da olakšamo tovar nepotrebnih stvari, da se oslobodimo zastarelih briga i razmišljanja.

Pečurka u šolji – pečurka simboliše rast za onog koji prolazi kroz poteškoće i težak period. Ako u šoljici vidite pečurku, to znači da ste veoma jaka osoba, sposobna da budete vođa i da se nosite sa izazovima. Uprkos teškim vremenima kroz koja ste prošli i dalje postižete uspeh i uspevate da stanete na noge.

Mačka u šolji – ovaj simbol označava lukavu prirodu i upozorava vas na neprijateljstvo koje ima za cilj da vam učini neko pokvarenjaštvo. Budite oprezni, naročito se čuvajte onih koji vam se umiljavaju. Čuvajte se prevare i varanja.

Patka u šolji – ako vidite patku u šolji to je pozitivan pokazatelj koji znači da će stvari lepo poteći.

Sova u šolji – kao simbol predstavlja predviđanje, mudrost i puno sakralnog znanja. Ako vam se pojavi u šolji to znači da ste mudra osoba, da lepo predviđate i da vas vaše znanje čini drugačijim od ostalih.

Srce u šolji – srce je simbol nežnije strane ljubavi. Ovo je znak romanse i ljubavnog prijateljstva. Siguran znak dobre sreće i radosti.

Zec u šolji – dobra sreća je na putu i ide ka vama, samo nemojte da se plašite i sve će biti u redu.

Žirafa u šolji – znak da se malo povučete iz javnosti, nemojte da štrčite da se ne biste loše proveli.

Zmaj u šolji – snaga, jačina, vulkanska erupcija strasti.

Rak u šolji – opreznost vam se savetuje jer vas vreba opasnost.

Konj u šolji – plemenitost na delu, brzina i ponos.

Vuk u šolji – držite se bliskih ljudi; ako se osamite nije dobro.

Pas u šolji – beli pas označava da su prijatelji uz vas, crni pas označava opasnost od loših ljudi. Vernost.

Pile u šolji – rodiće se nova ljubav, krenućete dalje nakon teškog perioda.

Paun u šolji – šepurite se mnogo, to nije dobro, budite skromniji.

Labud u šolji – harmonija, zadovoljstvo i lepota.

Sponzorisano:

Loading...
error: Content is protected !!